סובלים מקושי בעבודה עקב אנמיה וחוסר בהמוגלובין? מגיעות לכם זכויות!

תחום השיפוצים והניקיון מצריך לעבוד לא מעט עם הגוף. מצריך לעבור לא מעט בין מצב של כפיפה לעמידה, לבצע מגוון פעולות שחוזרות על עצמן ובאופן כללי מצריך תפקוד גופני גבוה. מה אם כן עושים אם לאחרונה התגלה שסובלים מאנמיה? כיצד ניתן להמשיך לשמור על הפרנסה? מוזמנים ללמוד מהי המשמעות של עבודה עם אנמיה ואף האם ייתכן שמגיעות לכם זכויות בגין ירידה ביכולת התפקוד במקום העבודה, ממי מגיעות הזכויות השונות, במה הן תלויות ואף כיצד ניתן להגדיל את הסיכויים לקבל חבילת סיוע כמה שיותר מקיפה.

חומרת פגיעה

אנמיה היא מצב רפואי שמבטא חוסר במולקולות חלבון, אותן מולקולות שמצויות בכדוריות הדם האדומות. במצב שכזה לא מגיע מספיק חמצן מהריאות לרקמות הגוף, כך שלא מעט מערכות נפגעות. האנמיה יכולה להיות זמנית ומנגד קבועה, והיא יכולה לבוא ליד ביטוי בשלל רמות. כך למשל היא יכולה להוביל רק לעייפות קלה ובמקביל עשויה למנוע יכולת לעבוד ולהוביל לאחוזי נכות משמעותיים. אם כן כיצד ביטוח לאומי הופך להיות חלק מהמשוואה ומה מומלץ לדעת בנושא? אספנו עבורכם מגוון פרטי מידע שעשויים לעזור לחזור לעמוד על הרגליים, לפחות מבחינת פרנסה.

מגוון זכויות אפשריות

הדבר הראשון שנדרשים לעשות לאחר שמוודאים שמקבלים את המענה הרפואי המתאים ביותר (בהחלט קיים סיוע רפואי משמעותי), זה לעבור לבחון איזו תמיכה כלכלית אפשרית. כיצד? מוזמנים לעבור על הזכויות הבאות שייתכן שגם לכם הן מגיעות:

 

 

  • גמלת נכות – לא מעט מחלות דם וביניהן אנמיה, עשויות לזכות בגמלת נכות. הגמלה מושפעת מהכרעה של ועדה רפואית, כאשר אי כושר מותנה בשיעור פגיעה של 60% לפחות. כמו כן, אם בנוסף לאנמיה קיים ליקוי נוסף, ייתכן שמספיקה פגיעה רק של 40%. בהתאם לגובה הפגיעה מותאמים מגוון זכויות משלימות, כגון זכאות לשיקום מקצועי וסיוע בלימודים. מכאן שאם יצא לכם לחשוב על שינוי מקצוע, ניתן לראות בכך הזדמנות תעסוקתית.
  • קצבת ניידות – בהנחה והמחלה ממש מקשה על הניידות, טוב להכיר בקיומה של קצבה שמסייעת לממן אביזרי סיוע ואף רכישת רכב.
  • שיקום מקצועי – אינכם יכולים להמשיך לשמור על מקום העבודה בעקבות מחלת האנמיה ובמקביל יש לכם 20% נכות? ביטוח לאומי מעניק שיקום מקצועי מלא. בין היתר מכסה נסיעות וכלכלה.
  • הפעלת ביטוח אובדן כושר עבודה – רבים לא יודעים, אך יש להם ביטוח אובדן כושר עבודה, ולו מטעם הפנסיה. אי לכך יש לבחון האם הפגיעה מצדיקה להפעיל את הביטוח.
  • קצבת שירותים מיוחדים – כאן מדובר בתוספת שמיועדת לסייע בהחזקת סיוע סיעודי. כמובן שהקצבה מותנה בחומרת המצב.
  • הנחות מטעם הרשויות – לצד מגוון זכויות מטעם ביטוח לאומי, גם ראוי לדעת שעשויות להגיע מגוון זכויות מטעם רשויות ממשלתיות. כך למשל נציין שניתן להשיג הנחה בארנונה, מבזק, מחברת החשמל וכדומה. כאן נחדד שנדרשים להתנהל מול כל מוקד בנפרד, כאשר כל מוקד עשוי להציב תנאים מעט שונים.

יוצאים לדרך

עתה לאחר שמתבהר שמגיעות לא מעט זכויות, אם מביטוח לאומי, אם מטעם הביטוח הפרטי ואם מטעם הרשויות, רק נותר לבחון כיצד פועלים. מתלבטים האם השקעת הזמן כדאית? כל עוד האנמיה פוגעת ביכולת לתפקד או בפרנסה, בהחלט יש טעם לפעול בהקדם. כאן נחדד שאם מבקשים להשיג את סך התמיכה האפשרית, מוטב להשיג סיוע מקצועי. סיוע מעין זה ניתן להשיג הן באמצעות פנייה לעו"ד והן באמצעות גופים מסייעים, כאשר טוב לדעת שיש כאלו שפועלים בהתנדבות. בהצלחה והמון בריאות!

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.