ביטוח בריאות, ביטוח קבלנים ועוד: סוגי הביטוחים ששיפוצניקים צריכים לקחת בחשבון

ביטוח בריאות, ביטוח קבלנים ועוד: סוגי הביטוחים ששיפוצניקים צריכים לקחת בחשבון

בעולם של היום כל נושא תפקיד צריך לבחון האם עומדים לרשותו מגוון ביטוחים נחוצים, וכאשר מדובר בשיפוצניקים שבאים במגע עם מגוון חומרים, מכשירים ופעולות שעשויות להיות מסוכנות, הרי שהצורך בולט פי כמה. אז אם גם אתם מגיעים מתחום השיפוצים, או אם אתם בעלי הדירה שמבקשים להזמין אליכם הביתה שיפוצניק, יש לדעת אלו ביטוחים עשויים לסייע, ואף אלו ביטוחים אינם פחות מהכרחיים. רלוונטי עבורכם? בואו ניגש לעשות סדר!

חובה לוודא שהשיפוצניק אכן מבוטח

כפי שטוען הייזלר, לכל מטבע יש שני צדדים, וכפי שמסביר אבנר הייזלר בדה מרקר, יש לבחון כל סיטואציה עסקית מכמה כיוונים. מה אנו מנסים לומר? שממש כפי שחשוב ששיפוצניק יהיה מגובה בביטוח בריאות, כך גם חשוב שהצד שמזמין את השירות יוודא שהשיפוצניק מבוטח, ופה אנו מבקשים להסביר. כבר היו מקרים מצערים שבהם לקוחות הזמינו שיפוצניק, וזה נפגע בצורה קשה. כיוון שהשיפוצניק לא היה מבוטח, הנטל הכספי נפל על הצד של מזמין השירות.

פוליסה פתוחה מול פוליסה סגורה

כשמדובר בשיפוצניק, לרוב הוא ייבחר את אחד משני סוגי הביטוחים הבאים: פוליסה סגורה, או פוליסה פתוחה. פוליסה סגורה לרוב תיבחר עבור שיפוצים בקנה מידה גדולים, ומנגד פוליסה פתוחה מתייחסת לסך השיפוצים העתידיים לאותה שנה. אופציה זו יותר רחבה ומאפשרת ראש יותר שקט, אך היא גם נחשבת יותר יקרה. מה עדיף? ובכן מי שקרא על אבנר הייזלר בגלובס, בוודאי קיבל את הרושם שכאשר מדובר בתחום הביטוחים (או בתחום העסקים), הייזלר אינו נוהג להכליל "חוקים", אלא דורש בכל פעם מחדש לבחון את תנאי הפוליסה בהתאם לסך הפרמטרים האישיים ובהתאם להיקף ואופי הפעילות.

ביטוח בריאות, ביטוח קבלנים ועוד: סוגי הביטוחים ששיפוצניקים צריכים לקחת בחשבון

סוגרים פינות – הולכים על בטוח!

יש לציין שמבחינת הלקוח אין זה משנה באיזו פוליסה בחר השיפוצניק, אלא מה שכן חשוב לוודא זה שלפחות אחד משני הביטוחים קיימים. לשם כך נמליץ לבצע פעולה אחת פשוטה: בקשו לראות מסמך "אישור עריכת ביטוח". ביקשתם לראות אישור "עריכת ביטוח"? עתה תוודאו שעל האישור מופיעה הכתובת של השיפוץ, מהות השיפוץ ולו"ז עבודה.

שורת ביטוחים שחשוב לשקול לעשות

לאחר שהבנו מה התפקיד של הלקוח, נחזור לדון אלו ביטוחים שיפוצניקים צרכים לשקול לעשות. ראשית נמליץ על ביטוח בריאות מקיף (ואף ביטוח פרטי) ולאחר מכן נמליץ על ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח סיעודי, ביטוח תאונות אישיות וביטוח עבודות קבלניות, ופה ניגש להסביר. בכול הנוגע לביטוח עבודות קבלניות, נציין שהוא כולל כיסויים בגין נזקים למבנה, ליקויי בנייה, גניבת ציוד, נזק לחומרי בנייה, ביטוח אחריות מעסיקים (רלוונטי רק אם השיפוצניק אחראי על עובדים נוספים) וכמובן ביטוח אחריות כלפי צד ג' (כולל נזק לציוד ולגוף).

החשיבות שמאחורי הכוונה מקצועית

חשוב ביותר שכל ביטוח שבו בוחרים יעניק מענה מלא ויהיה מותאם עבור סך הצרכים האישיים ואופי הפעילות. עוד נציין שלא מעט ביטוחים עשויים לכלול סעיפים שחוזרים על עצמם בביטוחים אחרים, ועל כן יש לוודא שלא משלמים פעמיים. לשם כך מומלץ לקבל הכוונה מקצועית מסוכן ביטוח, ופה נציין שיש להתייחס לפנייה לאיש מקצוע כאל הוצאה מכניסה. הרעיון הוא להבין מה באמת נחוץ, מה כבר קיים ומה חובה להשלים במהירות האפשרית. זכרו שבכול הנוגע לביטוחים פרטיים, ניתן לבצע התאמה מלאה, כך שגם אם מציעים לכם ביטוח מקיף וייעודי עבור שיפוצניקים, אל תמהרו לחתום, טרם מבינים בדיוק מה הביטוח כולל וטרם מגיעים לידי מסקנה שסך הסעיפים אכן נחוצים.