אין ספק שניקוי הבית הינה אחת המשימות היותר שנואות ברוב הבתים, פשוט כי לאחר המאמץ הניכר חוזרים לנקודת ההתחלה כעבור כמה ימים, אך כיוון שבכול זאת שווה להשקיע, ולו כי אין זה נעים (או בריא) לגור בבית מלוכלך, יש להבין כיצד תוקפים את המשימה ביעילות ובמינימום התעסקות, ופה איתרנו עבורכם 4 שיטות נקיות במיוחד.
-
רכישת אמצעים מסייעים
אם נשווה בין הכנת בצק באופן ידני לבין הכנת בצק במיקסר, נבין שמדובר בהבדל מהותי, בהבדל שמניע בעלי מיקסרים להכין הרבה יותר בצקים, גם אם הם מתעצלים. השוואה זו גורמת לנו להבין שהרבה פעמים החוכמה היא להשקיע באביזרים שמקלים את הפעולה, וזאת כי הכלי מייעל את התוצאה וממזער מאמץ, ועל כן אם יש סכום פנוי בצד, שווה לנצל אותו עבור רכישת שואב אבק אלחוטי, כזה ששואב בנוחות וביעילות, כאשר קיימים סוגים שאפילו אין צורך להחזיק, אלא הם נעים לבדם ברחבי הבית ומנקים (בררו אודות שואב אבק רובוטי). מכאן שאל תתפלאו אם פתאום גם הילדים יתלהבו לנקות בקלות עם שואב אבק אלחוטי, ומי שכבר ניסה, מצהיר שאכן יש משהו ממכר באותה פעולה פשוטה.
-
תחזוקה שוטפת
הרבה אנשים נרתעים מפעולת הניקוי כיוון שהיא מכילה אינספור נדבכים שמצריכים טיפול, ואכן קשה באותו יום לנקות גם את השירותים וגם את המטבח, גם לסדר את הבית וגם לנקות אבק, גם לשטוף וגם לטאטא, אך אם תעמוד לפניכם רק משימה אחת, פחות תתקשו לפעול. כיצד מגיעים למצב שכזה? פשוט מסדרים בכל רגע נתון, כל פעם רק קצת. שנדגים? ברגע שמסיימים לאכול מפנים הכול לכיור, ברגע שהכיריים מתלכלכות ישר מנקים, בערב לא הולכים לישון לפני שהכול חוזר למקום, פעמיים בשבוע (בימים קבועים) מנקים את השירותים וכדומה. משמע ככול שההתנהלות הכללית תכלול יותר פעולות קטנות ולא מורגשות, כך בסוף השבוע פעולת הניקיון תהיה פחות מלחיצה ויותר נוחה.
-
שתפו את בני המשפחה
אין זה הגיוני (או נכון) שמשימת תפעול הבית תיפול רק על אדם אחד (אלא אם כן אותו אדם הוא המנקה), ועל כן יש לרתום את כל בני הבית שיסייעו – כל אחד לפי יכולתו. ראשית בני הזוג צרכים לבחון אלו פעולות הם יותר אוהבים לבצע ובהתאם לחלק את התפקידים, אך גם הילדים יכולים לתת יד, למשל להחזיר צעצועים למקום, לפנות את המדיח, לנקות אבק וכדומה.
-
מנקים ונהנים
מחקרים מראים שהרבה פעולות יוצאות יותר טוב כאשר הן מבוצעות באופן מהנה, ועל כן כשכבר מנקים את הבית תדאגו שיהיה לכם כיף. כיצד? תשמיעו ברקע מוזיקה שאוהבים (ולו באמצעות אוזניות), בסוף הניקיון הכינו לכם אמבט חם (חיזוק חיובי), השתמשו בחומרי ניקוי בעלי ריח טוב, הסתייעו במכשירים שמקלים את הפעולה, שימו ברקע סדרה אהובה וכדומה.
היכון צא!
פתאום משימת הניקיון פחות מרתיעה? זה הזמן ליישם, לנקות ולבחון כיצד גם אתם מנצלים את הדגשים – בהצלחה!
בואו לקרוא טיפים לניקוי הרהיטים