עתה בחורף הרבה יותר מקפידים לשמור על ההיגיינה, וזאת כי כל הורה לילדים מכיר עד כמה זה לא נעים לנצל עד תום את ימי המחלה, כיצד חולי מוציא מאיפוס וכיצד מבאס לגלות שהילדים הבריאו, אך עתה הגיע תורנו להיכנס למיטה. מכאן שבין אם מדובר בחורף ובין אם מדובר בקיץ – תמיד כדאי לשמור על כמה כללי היגיינה פשוטים, פרמטר שלא פעם מבדיל בין בריאות תקינה למחלה מעיקה. אי לכך אם גם אתם נמצאים מדי פעם במקום ציבורי, מוטב שתבינו אלו צעדים פשוטים עשויים לסייע לחזור הביתה בריאים.
החוק הראשון – כמה שפחות מגע
דלתות פתוחות כבר מונעות את הצורך לגעת בידית, אך אם הדלת סגורה, אל תמהרו לפתוח עם היד, במיוחד כשהרגל גם כן יכולה לעשות את העבודה. מדוע? תחשבו על כמות האנשים שנגעו בידית לפניכם ועל העובדה שאינכם יודעים היכן היד שלהם הייתה לפני. מכאן שאם נבחר את אחד מהחדרים היותר מאתגרים – חדר השירותים, נציין שגם פה מוטב לשמור על חוסר מגע מרבי, ואם אתם חובשים את ה"כובע" של בעל העסק שמבקש למנוע היעדרות מרובה של עובדים בשל חולי, נמליץ להשקיע במגוון ציוד ייעודי, ופה נציין את הטיפ הבא: באתר צהלש מומחים לאביזרי היגיינה למקומות ציבוריים, כך שניתן במקום אחד לסגור את הפינה – למצוא הן ברז אלקטרוני שמונע מגע בידית, הן פחים שנפתחים עם הרגל, הן מייבש ידיים חשמלי וכדומה.
ג'ל אלכוהולי
עולים במעלית, עומדים לעבוד על מקלדת שתופסים מולה משמרות, עומדים לתפוס משמרת לצד הטלפון העסקי, עומדים להדפיס מסמכים במכונת הצילום, עומדים לשבת לאכול במסעדה, חוזרים מהסופר לאחר שנעזרתם בעגלת הקניות? ובכן מאוד ייתכן שגם אתם נחשפתם ללא מעט חיידקים, ולו כי נגעתם במוצרים שמועדים לפורענות. אי לכך תמיד טוב להחזיק בתיק ג'ל אלכוהולי, אם כי מראש נחדד שאם ניתן, ללא ספק עדיף לשטוף ידיים בסבון.
הפעילו שיקול דעת
שיקול דעת מאוד חשוב כאשר מבקשים לשמור על ההיגיינה במקום ציבורי. למה הכוונה? להלן כמה דוגמאות: אם עומדים לשתות קפה במטבחון של בית העסק, אין למהר לקחת ספל ציבורי שמישהו לא ידוע שטף לפניכם, אלא עדיף לשתות מהספל שהבאתם מהבית (או מהספל ששטפתם בעצמכם). עומדים לאכול במסעדה? אל תמהרו להניח את הסכין והמזלג על השולחן החשוף, אלא הניחו על מפית נקייה. עומדים בתור בקופת החולים? העדיפו לחכות בחוץ – כמה שיותר רחוק משאר החולים.
עשה ואל תעשה
לסיכום נציין שמודעות היא ללא ספק שם המשחק. הן מודעות של בית העסק שדואג להציב סבוניות, פחים ואלמנטים משלימים והן המודעות של הלקוחות והעובדים שלא ממהרים להחליף חיידקים עם אחרים. כמו כן, אין זה מומלץ להכניס ידיים לפה, כן מומלץ לשטוף כראוי ידיים לפני שאוכלים וכן רצוי להיעזר בציוד משלים – רק בריאות!