תאונת עבודה בבית

עוזרת ניקיון: המדריך המלא לתאונת עבודה בבית הלקוח

עוזרת בית יכולה לספק פתרון מושלם עבור מי שמוצא עצמו נאבק בסידור וניקיון המרחב שבו הוא גר. כיום, לא קל למצוא עוזרת בית טובה, וכשמוצאים אותה רוצים לשמור על אשת המקצוע האמינה והיעילה כדי שתמשיך לעזור בתחזוקת הבית. אבל מה קורה בעת תאונת עבודה? יש מקרים שיכולים להיחשב כתאונת עבודה לכל דבר, ועל המעסיק – משמע מי ששכר את עוזרת הבית – לדעת מה האחריות שלו במצב כזה.

תאונות במרחב העבודה הביתי

ניקיון בתים פרטיים כולל לא מעט משימות ועוזרת הבית שלכם (צעירה או מבוגרת), עלולה להיפגע בזמן העבודה, החל מבשל נפילה מגובה או החלקה, עד לכוויה או שאיפת עשן. במקרים כאלה חשוב לדעת מה לעשות במקרים של תאונות עבודה ולפעול בהתאם.

מי שיש לו עוזרת בית הוא מעסיק לכל דבר

בתחילה חשוב לדעת שמי שמעסיק מנקה נחשב מעסיק לכל דבר על פי החוק ועליו למלא את חובותיו כלפי איש או אשת המקצוע, החל מתשלום דמי הביטוח הלאומי עד תשלום נסיעות חופשות דמי הבראה ואפילו דמי מחלה ופיצויים. בין היתר חשוב לשלם יותר משכר מינימום לעובד/ת ולדווח למוסד לביטוח לאומי על ההעסקה באמצעות תשלום דמי ביטוח לאומי המצהיר כי יש עובדת בביתכם. את דמי הביטוח משלמים בדרך כלל 4 פעמים בשנה. במקרים בהם העוזרת הגיעה לנקות את המבנה באופן חד פעמי – אין צורך לשלם דמי ביטוח לאומי.

מה עושים במקרה של תאונת עבודה?

במקרה של תאונת עבודה חשוב לפנות למוסד לביטוח לאומי זאת במידה ושילמתם את דמי הביטוח הדרושים. במידה ולא שילמתם, ייתכן כי תאלצו לשלם פיצויים בסכומים משתנים לעובד/ת, הכול ביחס לפגיעה וביחס לתביעה שתוגש מולכם. מי שיש לו ביטוח דירה פרטי יוכל לקבל כיסוי והחזר של סכום הפיצויים הדרוש. חשוב בנוסף לתשלום דמי הביטוח הלאומי, לרכוש ביטוח תכולת דירה שכולל כיסוי מפני תביעות במקרה של תאונות. פוליסה כזאת אינה נחשבת יקרה ומחירה מתחיל מ350 שקלים לשנה.

מי ששילם את דמי הביטוח הלאומי יוכל להבטיח כי המוסד הממשלתי ישלם לעוזרת פיצויים בגין תאונה. כך תוכלו להשתחרר מעול התשלומים.

פגיעה בזמן העבודה וזכויות מבוטחים בביטוח לאומי

אם אתם עובדי משק בית ונפגעתם במהלך עבודתכם גם אם באופן ממושך ולא נקודתי כמו בתאונה כמו נפילה או החלקה, אלא שנוצרו בעיות רפואיות כמו כאבי גב בשל עמידה ממושכת או בעיות בריאות שנגרמו עקב שאיפת חומרים רעילים וכולי – חשוב למצות את הזכויות שלכם מהביטוח הלאומי כמו קבלת דמי פגיעה ל-13 השבועות הראשונים לאחר הפגיעה. במקרה של אבדן כושר עבודה יש לפנות למוסד לביטוח לאומי ולהגיש בקשה לקבלת מענק. את הבקשה ניתן להגיש און ליין בתוספת מסמכים רפואיים שיוכיחו את הנזק שהוביל לאבדן היכולת להשתכר בשכר מתאים.

בין היתר תוכלו לקבל קצבת נכות ומענק נכות קבועים או זמניים ודמי אבטלה. כל אלה מגיעים למי שמבוטח בביטוח הלאומי, הן באופן פרטי על ידי הפרשת דמי ביטוח בהתאם לשכר שאתם מקבלים והן על ידי המעסיק. חשוב לדעת שגם אם חלילה התרחשה תאונה שהובילה למוות: יוכלו השארים של הנפגע/ת לקבל פיצויים זכויות והטבות להם זכאים בני משפחה קרובים של הנפטר/ת.

לסיכום, תשלום דמי הביטוח הלאומי באופן פרטי או על ידי מי שמעסיק אדם לעבוד בביתו: חשוב מאד להגנה מפני תביעות, לקבלת פיצויים וזכויות. לכן חשוב לא לדלג על תשלום הסכום הדרוש ולהפוך למובטחים כמה שיותר מהר.