ניקוי טוחני אשפה

ניקיון במטבח: מדריך מקיף לניקוי טוחני אשפה

טוחן אשפה מהווה דרך נהדרת בעבור שמירה על מטבח נקי, במינימום מאמץ. אולם, בכדי שהטוחן יעבוד לאורך זמן נדרש לנקות אותו באופן קבוע. מהן השיטות הטובות ביותר? להלן סקירה בנושא.

ניקוי טוחן אשפה: כך תשמרו על אורך החיים של המכשיר למשך זמן רב

טוחן אשפה הפך בשנים האחרונות לאחד מהפריטים שנחשבים בגדר חובה בכל מטבח, וזאת בשל האפשרות המהירה והקלה לטחון את האשפה ובכך לשמור על המטבח נקי ונטול ריחות חזקים שמקורם באשפה שמצטברת בפח. מעבר לכך, לרכישה של טוחן אשפה יש גם היבט אקולוגי רב משמעותי.  מאחר ופחות זבל שמוטמן באדמה מפחית את השימוש בשקיות ניילון שאינן מתקלות, ניתן להפחית את גז ייצור המתאן שנוצר כתוצאה מאשפה שמקורה באשפה, ובהתאם לכך ליצור סביבה נקייה ואקולוגית לא רק בבית שלכם אלא גם בעבור העולם והפחתת זיהום האוויר. על מנת להבטיח את כדאיות הרכישה, וודאו שאתם בוחרים מתוך מגוון של טוחני אשפה איכותיים של חברה מובילה אשר תדע לספק לא רק טוחן אשפה איכותי אלא גם חזק, כאשר הדגש ברכישה צריך להיות עם טוחן עם מנוע עוצמתי. ככל שהמנוע חזק יותר, כך תוכלו לטחון את האשפה ובהתאם לכך למנוע גם ממזיקים להגיע לאשפה. שימו לב כי ישנם סוגים מזונות אותם לא מומלץ לטחון באשפה מאחר והם עלולים לגרום לסתימה. ברשימה הזו ניתן למצוא מזונות בעלי סיבים גבוהים כמו: סלרי וארטישוק, קליפות תפוח אדמה וכן פסטה ואורז. האפקטיביות של טוחן האשפה נקבעת בראש ובראשונה מכושר הטחינה של הטוחן. רצוי לבחור בנפח של לפחות 1,000 מילילטר, בהתאם למספר הנפשות בבית. לאחר שביצעתם את הרכישה השלב הבא הוא לשמור על המכשיר, באמצעות ניקוי יסודי.

כיצד מנקים את טוחן האשפה?

טכניקה מצוינת לנטרול של ריחות רעים מהטוחן היא באמצעות טחינת קרח, במשך דקה אחת. השימוש בקרח הוא לא רק לטובת ניקוי אלא גם בעבור שמירה על הלהבים, ולכן עדיף לבצע את הפעולה לפחות פעם אחת בחודש. שפכו מעט סבון כלים אל תוך המיכל, והפעילו בשנית את הטוחן מיד לאחר הקרח, בכדי לגרום לפתח להיות נקי. בכדי לנטרל את הריחות הרעים שיוצאים מהטוחן, ניתן להשתמש בלימון. חותכים את הלימון לפרוסות ומכניסים כל פעם פרוסה אחת עם זרם מים חזק. חשוב מאוד לנקות גם את הגומייה השחורה הנשלפת של טוחן האשפה, מאחר והוא נוטה לצבור בעקבות המים אבנית וחיידקים. על כן, הסירו את הגומייה השחורה והכניסו אותה למדיח לצורך שטיפה וניקוי יסודי. זכרו לנגב היטב את הגומייה לאחר מכן לבדוק היטב כי היא יבשה, ורק לאחר מכן להשיב אותה למקומה. ניקוי יסודי של טוחן האשפה צריך להתבצע באופן שבועי, מתוך מטרה לשמור על המכשיר. שימו לב כי אתם מנקים את הטוחן בהתאם להוראות היצרן, כאשר בעת הצורך רצוי בהחלט לפנות לחברה ממנה רכשתם את הטוחן לטובת תחזוקה שוטפת והחלפת להבים.

איך מנקים את הטוחן באמצעות חומרים טבעיים?

ניתן בהחלט לנקות את הטוחן באמצעות סודה לשתייה וחומץ, וממתינים עשר דקות כך שהחומר יבעבע וינקה את הטוחן באופן מושלם. נוסף לכך, חתיכה של תפוז יכול לחולל הבדל של ממש בשל ניחוח ההדרים שגם מאפשר לנקות את הטוחן וגם להפיץ ריחות נעימים. לסיכום, מדובר בפרקטיקה פשוטה שכל אחד יכול לבצע באופן קבוע, מתוך מטרה לשמור על טוחן האשפה ולהימנע מריחות רעים כתוצאה מהאשפה.